Руският ММА боец Фьодор Емелианенко, който ще се пенсионира този уикенд заяви, че не съжалява за това, че не се е бил в най-комерсиланата ММА организаиця в света - UFC. 46-годишният ветеран ще окачи ръкавиците след двубоя си срещу шампиона на "Bellator" в тежка категория - Райън Бейдър. Двамата ще мерят сили за втори път в главния мач на галавечерта "Bellator 290", която ще се проведе в ранните часове на неделя (българско време) в Калифорния, САЩ.

Емелианенко, който е побеждавал едни от най-сериозните имена в историята на смесените бойни изкуства, никога не се би в компанията на Дейна Уайт, въпреки че дълги години бе считан от мнозина за най-опасния боец в тежката категория.

"Аз гледам на нещата от различна перспектива. Ако е трябвало да се случи, щеше да се случи. Щом не е , значи не е било писано", заяви бившият шампион на PRIDE.

"Побеждавал съм много шампиони на UFC, така че не се ядосвам или притеснявам от факта, че не се бих в UFC. Когато UFC и Дейна Уайт закупиха PRIDE, нещата можеха и да се случат. Но Уайт не подписа документите", разкри руснакът.