Муса Евлоев, който е настоящ олимпийски шампион в категория до 97 кг в класическия стил, реши да се оттегли от активния спорт. 

Най-големият конкурент на настоящия еврошампион Кирил Милов от България, е обявил, че си взима почивка. Двамата се срещнаха на финалите на Световното през 2018-а и на Европейското през 2019-а години. И в двата случая до победата стигна представителят на Русия. 

"След Олимпиадата в Токио практически не се състезавах заради поредица от контузии и дълго възстановяване. Засега си взех почивка. Ще бъда на предстоящото първенство на Русия в Уфа, но само като гост", сподели Евлоев пред ТАСС. 

Ингушетецът, си даде почивка след Игрите в Токио, пропускайки Световното и по тази причина не успя да защити световната си титла, а през миналата година той не участва и на Европейското първенство, състояло се в Будапеща през април. Причината е, че всички руски и беларуски спортисти бяха отстранени от всякакъв вид големи спортни форуми поради военния конфликт в Украйна.

За последно Евлоев се качи на тепиха, именно на Игрите в Токио, 

През 2021 година Муса Евлоев продължи уникалната си победна серия, спечелвайки единствената титла, която нямаше в своята кариера, а именно олимпийската. На финала в категория до 97 кг в класическия стил в Токио ингушетецът надделя с 5:1 точки над вече бившия олимпийски шампион – Артур Алексанян от Армения.

Муса не познава "вкуса“ на загубата от 2018 година когато за последно падна от финландеца Мати Коусманен с 3:5 точки на 1/8-финалите на Европейското първенство, което се състоя в Каспийск, Русия.

От тогава насам ингушетецът спечели: световните титли през 2018 и 2019 година; Военните игри през 2019 година; Европейското първенство през 2019 и 2021 година, както й Световната индивидуална купа по борба, провела се в края на 2020 година в Белград.