Мениджърът на Челси Греъм Потър ще трябва да остави футболисти на обща стойност 116 милиона паунда извън списъка за Шампионска лига заради регулацията на УЕФА.

Според правилника на европейската футболна централа, отборите могат да правят до 3 промени на своя състав. "Сините" привлякоха по време на зимния трансферен прозорец Михайло Мудрик, Беноа Бадиашиле, Енцо Фернандес, Давид Фофана, Нони Мадуеке, Андрей Сантош и Жоао Феликс, който е под наем.

Това означава, че един от Мудрик, Фернандес, Феликс и Бадиашиле ще остане извън сметките за Шампионска лига, правейки задачата пред Греъм Потър трудна за разплитане. От групата отпада Жоржиньо, който бе продаден в Арсенал, както и Хаким Зиеш, който бе на път да бъде продаден на Пари Сен Жермен, но трансферът пропадна.

Мароканският национал е оценен на 18 милиона паунда, Давид Фофана на 10,5 милиона, Андрей Сантош на 11 и Габриел Слонина на 7 млн. паунда. Това са футболистите, които със сигурност няма да попаднат в сметките, а към тях са Мадуеке и Бадиашиле, които струваха на Челси около 70 милиона паунда. Това прави сума от около 116 млн. паунда за футболисти, които лондончани няма да използват в Шампионска лига.