От 5-ти до 8-ми февруари в НСА ще се проведе Републиканското първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие - пистолет и пушка. Над 230 състезатели от цялата страна в различните възрастови групи (юноши, девойки, мъже и жени) ще участват, като сред тях ще бъдат сребърната медалистка от Игрите в Токио Антоанета Костадинова и най-добрият български представител на пушка Антон Ризов.

За първи път в хандбалната зала на НСА в специално поставени 30 електронни мишени от разстояние 10 метра ще бъде Държавното ни първенство. Техниката ще бъде на разположение и за предстоящия международен турнир в София на пистолет и пушка, който отново ще бъде в спортната академия веднага след националния шампионат. Събитието започва на 10 февруари и ще продължи 3 дни. В него ще участват най-добрите ни състезатели, както и конкуренция от чужбина.

"Работим много сериозно по организацията и на двете събития. Първо ще бъде Държавното първенство, а след това Международният турнир "София 2023". Голям екип от професионалисти са ангажирани, за да се случат нещата по най-добрия начин и използвам възможността да им благодаря за усилията, които полагат. За нас като ръководство е голямо предизвикателство да организираме два поредни форума по спортна стрелба и правим необходимото всички да останат доволни от условията. Благодарности и към ректора на НСА проф. Николай Изов и екипа му от академията за това, че на тяхна територия ще бъдат предстоящите състезания. Също така и на Българския спортен тотализатор за подкрепата. Малко преди официалното откриване на Международния турнир в петък (10 февруари) от 16:00 часа ще наградим пред публиката и официалните гости най-добрите ни стрелци за изминалата година. Каня и всички приятели на спортната стрелба за заповядат в НСА и да наблюдават събитията на живо", сподели Елка Васева- председател на Българския стрелкови съюз. 

Достъпът за публика по време на Държавното първенство и Международния турнир ще бъдат със свободен вход за зрители.