Българският тенисист Адриан Андреев започна днес участието си на турнира в зала от сериите "Чаланджър", който се провежда в германския гранд Кобленц. 

В среща от първи кръг третата ракета на страната ни при мъжете и номер 204 в света в момента ще срещне Даниел Мазур от домакините. Двубоят започва в 14:00 часа българско време. 

Германецът е номер 300 в света в момента. Двамата с Андреев имат една изиграна среща - на 1/16-финалите на състезание в Амерсфорт, Нидерландия през юли 2022-а година. Тогава до успех със 7:6 (5), 6:0 стига българинът. 

Мазур започна годината с титла на турнира от сериите "Фючърс" в Нуслох, Германия. Надпреварата се проведе на закрито и беше с награден фонд от 25 хиляди долара. 

Адриан Андреев започна сезона стигайки до трети кръг на квалификациите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Българинът победи последователно Федерико Маестрели от Италия и Юрий Родионов от Австралия, но загуби с 2:0 сета в решаващия мач за влизане в основната схема срещу Зизу Бергс от Белгия. 

Победителят от срещата Мазур-Андреев ще играе във втори кръг с поставения под номер 4 Максимилян Мартерер от Германия, който победи с 2:0 сета квалификанта от Украйна - Виталий Сачко.