Спартак (Варна) завърши 0:0 с украинския ФК "Минай" в контролна среща, играна в комплекс Gold City в Алания. ФК "Спартак" (Варна) изигра третата си контрола на турска земя и пета от началото на своята подготовка.

През първата част "соколите" доминираха в играта и бяха по-атакуващият от двата отбора на терена. Добрата намеса на украинския страж Олександър Бандура не позволи тимът на Димитър Димитров - Херо да поведе с разлика.

Още в първите минути на срещата Ивей Ромееш пропусна да открие в 7-та минута след красив изстрел в поскока вратата на украинския страж Бандура, който обаче отази топката и тя излезе в аут. Следващото по-опасно положение за варненския тим дойде в 13-та минута, когато Лерой Микелс се опита да обстреля с глава украинската врата, но неуспешно. Родни Антуи нацели гредата в 24-та минута, а в 29-тата бе и първата опасност пред Кристиано Фигейредо, но ударът не бе точен. Три минути по-късно атаката на "соколите" се пренесе в наказателното поле на съперника, където отново пропуск записа Родни Антуи, който остана сам срещу стража на Минай. В 34-та минута Жоао Марио проби отдясно и нанесе удар към вратата на Бандура, който умело улови топката. Минути преди края на първото полувреме Минай имаше още една възможност пред вратата на Спартак. Ярослав Надольский напредна сам към наказателното поле, но ударът му бе доста слаб и не затрудни Фигейредо на вратата.

През втората част в игра за "соколите" се появиха Иван Дичевски, Ивайло Климентов, Божидар Васев, Андриан Димитров, Денис Баланюк, Нейтън Холдър и Румен Руменов. Съперникът разчиташе на контраатаки, които по никакъвначин не затрудни защитата на Спартак.

Първото опасно положение пред вратата на Дичевски дойде 3 минути след подновяване на играта. В 66-та минута Денис Баланюк не успя да достигне до топката напред пред вратата на ФК "Минай". Най-опасното положение за "соколите" дойде в 77-та минута, когато Ивей Ромееш стреля от над 25 метра разстояние и нацели напречната греда. Веднага след това Ивайло Климентов се опита също да стреля от далече, но високо над вратата на Минай.

Родни Антуи се завърна отново в игра в 88-та минута, за да замени Александър Белоусов, който получи болки в адуктора.

В последните минути на срещата нивото на играта спадна, имаше и леко напрежение между футболистите на двата отбора.

Двубоят поради леки травми пропуснаха защитникът Никола Борисов и халф-бекът Виктор Митев.

Последната контрола по време на зимната подготовка на ФК “Спартак" Варна в Турция е на 2-ри февруари срещу северномакедонския ФК “Македония Гьорче Петров".