Сръбският тенисист Новак Джокович коментира представянето си на откритото първенство на Австралия по тенис. 35-годишният спортист спечели рекордна 10-а титла от Australian Open, както и общо 22-а в турнири от Големия шлем, с което се изравни с по брой отличия от 4-е най-ценни надпревари с Рафаел Надал.

Джокович надделя над Стефанос Циципас, поставен под номер 3 в състезанието, с 6:3, 7:6(4), 7:6(5) и от утре ще се завърне под номер 1 в световната ранглиста.

"Каква мечта, какво пътешествие беше това за мен и екипа ми. Не приемам нищо за даденост. Знам, че понякога виждате лошата страна от моя характер на корта и извън него, и оценявам вашето търпение и помощта, която ми оказвате. Този трофей е толкова мой, колкото и ваш. Благодаря от дъното на сърцето си за всичко, което правите“, коментира Джокович.

"Трябва да кажа, че това е един от най-предизвикателните турнири, които съм имал през живота си, предвид обстоятелствата. Искам да благодаря на всички хора, които ме накараха да се чувствам добре дошъл и комфортно в Австралия. Има причина, поради която играех най-добрия си тенис тук. Само семейството ми, отборът ми знае през какво преминах в последните 4-5 седмици. Това може би е най-голяма ми победа“, добави още рекордьора по титли в турнира.

"Ние сме съперници, искаме да спечелим, но това не означава, че не трябва да се уважаваме. Ние оценяваме успехите на другия. Оценявам невероятния ти турнир и мисля, че това със сигурност не е последният ти финал в Големия шлем. Поздравявам твоя екип и семейството ти“, заяви сърбинът по адрес на своя опонент Циципас след мача.

"Ти си един от най-професионално настроените тенисисти и един от най-интересните личности. Сърбия и Гърция са две малки държави, нямаме тенис традиции, но мисля, че посланието за всички младите тенисисти по света, които мечтаят да са тук е именно да продължат да мечтаят, защото всичко е възможно. Не оставяйте никой да отнеме мечтите ви. Няма значение от къде идвате. Колкото повече предизвикателства имаш, толкова по-силен ставаш. Не допускайте някой да ви отнеме мечтите“, добави още той.