Отборът на Реал Мадрид приема на "Сантиаго Бернабеу" тима на Реал Сосиедад от 22:00 часа българско време. Срещата е от 19-ия кръг на Ла Лига и противопоставя втория и третия във временното класиране.

Наставникът на "кралския" клуб Карло Анчелоти ще трябва да продължи серията на тима си без загуба на собствения си стадион, за да остане Реал Мадрид на второто място в класирането и да скъси отново дистанцията до лидера Барселона на три точки.

В 19:30 часа Атлетик Билбао ще търси първата си победа в Ла Лига през 2023 година, която да приближи "баските" до местата, осигуряващи европейско участие, а съперник на Атлетик е застрашеният от изпадане Селта.

От 17:15 часа Атлетико Мадрид ще брани четвъртото си място във временното класиране при домакинството си на седмия Осасуна, който при победа може да се изравни по точки с футболистите на Чоло Симеоне.

В ранния двубой от Ла Лига, от 15:00 часа българско време, е срещата от голямо значение в борбата за оцеляване, в която Валенсия гостува на Валядолид.