Милена Тодорова завърши на 11-то място в преследването на 10 километра от Европейското първенство по биатлон в швейцарския зимен център Ленцерхайде.

Тодорова, която вчера се нареди девета в спринта, допусна 4 грешки в четирите стрелби и измина трасето за 31:45.6 минути. Българката не уцели по една мишена в първите две посещения на рубежа и се движеше сред първите 10, но в третата стрелба допусна две грешки и се смъкна в класирането. Накрая Тодорова повали всичките 5 мишени и завърши 11-та с изоставане от 1:20.0 минута.

Европейска шампионка стана германката Селина Гротиан с 19 от 20 в стрелбата и време от 30:25.6 минути. За нея това е втори медал от първенството след бронза в индивидуалния старт на 15 километра.

Втора остана сребърната медалистка от спринта Тилда Йохансон от Швеция с две грешки и изоставане от 17.6 секунди. Тя бе водачка в състезанието до последната стрелба, в която сгреши два пъти и с това загуби златното отличие.

Французойката Жилон Гигона, която е сестра на звездата в мъжкия биатлон Антонен Гигона, се нареди трета с една пропусната мишена и на 23.6 секунди след победителката.

Само 48 от общо 60 биатлонистки завършиха напреварата.

По-късно днес в Ленцерхайде е преследването на 12.5 км за мъже с участието на българите Владимир Илиев и Благой Тодев.