Ръководството на ЦСКА излезе с официална информация относно утрешния приятелски мач срещу северномакедонския отбор на Македония Гьорче Петров. Преди няколко дни част от феновете на "червените" призоваха за отмяна на контролата заради нанесения побой над секретаря на българския клуб в Охрид Християн Пендиков.

Мач в неделя все пак ще има, а от ЦСКА заявиха следното:

"Вярваме, че ролята на футбола е да дава пример, а светът повече от всякога има нужда не от разделение, а от човешко отношение и уважение. ЦСКА винаги е бил символ точно на тези принципи и добродетели.

Убедени сме, че ЦСКА има социална роля, която се простира далеч отвъд спорта и като един от най-успешните клубове на Балканите е длъжен да бъде отговорен и рационален, когато на карта са заложени отношения между две държави и човешки съдби.

Затова предложихме на Македония ГП двата отбора да излязат на терена с фланелки "НЕ НА НАСИЛИЕТО!". Използвайки трибуната, която най-великата игра ни предоставя, със съперника ни ще застанем зад тази категорична обща позиция.

Вярваме, че когато двете страни заедно се противопоставят на деяние, което не може и не трябва да бъде оправдавано, това би имало много по-силен отзвук и положителен ефект върху развоя на събитията, справедливостта и бъдещето. Където диалогът е на масата, футболът може да построи мостове по-бързо и по-ефективно от всяка дипломация."