Националният олимпийски комитет на Норвегия се противопостави на допускането на Русия до международни състезания, съобщава на сайта на организацията.

В Норвегия смятат, че Международният олимпийски комитет (МОК) трябва да се придържа към политиката на санкции срещу Русия, а не да търси изход от ситуацията за спортистите. "В настоящата ситуация това не е правилно и ние силно препоръчваме да не правите това“, казаха те, като обърнаха внимание на факта, че повечето олимпийски комитети са започнали работа по връщането на руснаците.

На 25 януари МОК обяви , че обмисля възможността за индивидуално допускане до състезания за руски и беларуски спортисти. Пояснява се, че само спортисти, които не са подкрепили CBO в Украйна и не са нарушили антидопинговите правила, ще могат да получат разрешение да се състезават в международни турнири.

След това олимпийският шампион по ски бягане, ръководителят на Комитета на норвежките спортисти Астрид Якобсен подкрепи това решение. Според нея спортистите не трябва да бъдат изключвани от състезания на базата на тяхната националност.