Мъжкият национален отбор по бокс на България продължава подготовката си за предстоящите турнири през годината. Съставът, воден от Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, вече две седмици е на Белмекен, като днес бе проведен и поредният спаринг на ринга във високопланинската база.

Пред погледа на президента на федерацията Красимир Инински националите направиха силни тренировъчни срещи.

"Подготовката на Белмекен продължава с пълна сила. Уверих се от първо лице, че националите ни продължават да надграждат и да вървят напред. Хареса ми огромното им старание и желание, което показват на ринга. Знаят, че са тук, за да вършат работа. Очаква ни много тежка година, със сериозни изпитания, така че Белмекен е мястото, на което да калят характерите си и да подобрят физиката си. Условията са много добри, нищо не им липсва. Вярвам, че успехите тепърва предстоят“, каза след изгледания спаринг Инински.

Националите ще останат на Белкемен и през следващата седмица, след което ще продължат подготовката си на столичната база "Дианабад“. Първият голям турнир пред тях е Купа "Странджа“ от 20 февруари.