Юношите на ЦСКА до 16 години имаха нужда от две продължения, за да спечелят първия си мач от турнира в Европейската младежка баскетболна лига в Будапеща. "Червените" надвиха местния Хонвед с 82:79 точки. В редовното време мачът завърши 68:68, а след първите 5 минути на добавеното време резултатът бе 75:75.

Столичани започнаха отлично и дръпнаха с 16 точки, но след това позволиха да изпуснат аванса си и се стигна до драмата в края.

Борис Гидов се отличи с 21 точки и 10 борби. Никола Чапкънов добави 19 и 8 борби. 15 вкара Марк Воденичарски, който блесна с 11 борби. Калоян Колев вкара 12 точки, а 9 точки, 16 борби и по 7 асистенции и отнети топки записа Боян Кьосев.

Момчетата на БУБА Баскетбол до 15-годишна възраст започнаха с победа представянето си в турнира от Европейската младежка лига в Тиват (Черна гора). Възпитаниците на Ивайло Желев спечелиха след продължение срещу унгарския Давид Корнел с 85:81. В редовното време резултатът бе 75:75.

Победата дойде много трудно, като Денис Партанаков вкара тройка 13 секунди преди сирената, която прати срещата в продължение.

Унгарците започнаха по-добре, но силна трета четвърт на БУБА успя да върне българския състав в мача, а в края и да му донесе успеха.

Мартин Гогов и Партанаков завършиха с по 18 точки за успеха. Валентино Ковачев се включи с 16 точки и 13 борби, а Иван Райков допринесе с 14 точки.