Владимир Илиев завърши на десето място в спринта на 10 километра от Европейското първенство по биатлон в швейцарския зимен център Ленцерхайде.

Българинът направи по една грешка в двете стрелби и приключи на 1:06.0 минута след победителя Ерленд Бьонтегорд от Норвегия.

Благой Тодев намери място сред първите 50, като остана 49-ти с два пропуска в стрелбата на 2:21.4 минути след победителя.

Третият български представител Антон Синапов стреля слабо и с 5 грешки зае 92-о място. Благовест Стоянов е 108-и с два пропуска на стрелбището, а Валентин Карабаджаков е 110-и (една грешка в стрелбата).

129 състезатели застанаха на старт в днешното състезание при мъжете.

Норвежецът Бьонтегорд стреля чисто и завърши първи с време 24.57.3 минути. Втори остана неговият сънародник Вебьорн Сьорум с два пропуска в стрелбата и изоставане от 11.5 секунди. Трети е германецът Филип Наврат - две грешки в стрелбата и пасив от 43 секунди след победителя.

Утре в Ленцерхайде предстои преследването на 10 км. за жени с участието на Милена Тодорова и на 12.5 км. за мъже с участието на Владимир Илиев.