Норвежецът Харалд Амундсен постигна първа победа в кариерата си в Световната купа по ски бягане. 24-годишният състезател триумфира в интервалния старт на 10 километра свободен стил в Ла Рус, Франция с време от 21 минути и 26.5 секунди.

Амундсен, който досега имаше само едно трето място в индивидуално състезание, дошло през миналият сезон, изпревари с 11.9 секунди сънародника си Шюр Рьоте и със 17.9 секунди шведа Уилям Поромаа, които допълниха челната тройка. В подножието на почетната стълбичка с разлика от една секунда остана водачът в класирането в дистанционните стартове Пол Голберг, Норвегия, а пети завърши представителят на домакините Жул Лапиер. На шесто място остана още един норвежец - Дидрик Тьонсет, който бе по-бавен само с 0.2 секунди от французина.

Норвежецът Йоханес Клаебо, който е убедителен водач в класирането за Световната купа, завърши на осмо място на 28.9 секунди от победителя Амундсен. С това той добави нови 69 точки към броя си и събира общо 1466. Втори с 1399 точки е Голберг, а на трето място с 1097 точки се нарежда италианецът Федерико Пелегрино.

В подреждането за Малката световна купа в дистанционните стартове лидер със 746 точки е Голберг, следван от сънародниците си Ханс Холунд и Дидрик Тьонсет с 678 и 598 точки съответно.

В събота Световната купа по ски бягане продължава със стартове в дисциплината спринт класически стил.