Шведката Ебба Андерсон спечели интервалния старт на 10 километра свободен стил в Ле Рус, Франция от Световната купа по ски бягане за жени.

25-годишната Андерсон измина дистанцията за 24 минути и 8.8 секунди и категорично стигна до втората си победа през сезона. Втора на 13.4 секунди остана представителката на домакините Делфин Клодел, която записа четвърто класиране на подиума в състезание от Световната купа в кариерата си.

Челната тройка се допълни от американката Джеси Дигинс на 20.5 секунди зад победителката Андерсон. Друга американка - Роузи Бренан, зае място в челото, нареждайки се пета, като така се вклини между норвежките Игвилд Флугстад Йостберг и Силе Теодорсен, които останаха четвърта и шеста.

В класирането за Световната купа по ски бягане начело е норвежката Тирил Венг с 1447 точки. Втора с 1160 точки е шведката Фрида Карлсон, а Джеси Дигинс е трета с 1094 точки. Андерсон, която пропусна голяма част от сезона, е на 21-во място с 494 точки.

Подреждането за Малкия кристален глобус в дистанционните стартове се оглавява от Карлсон с 686 точки, пред Тирил Венг с 683 и финландката Керту Нисканен с 676. С 494-те си точки Ебба Андерсон е десета.

Световната купа по ски бягане при дамите продължава в събота със спринтове класически стил, а малко по-късно днес е интервалният старт на 10 километра при мъжете.