Колумбиецът Наиро Кинтана изключи вероятността да се оттегли от колоезденето, въпреки че в момента няма отбор, настоявайки, че все още е способен да се състезава на най-високо ниво.

Кинтана, който спечели Обиколката на Италия през 2014-а и "Вуелтата" през 2016 година, каза, че ще продължи да кара, въпреки че бе дисквалифициран от миналогодишната обиколка на Франция, след като даде положителна проба за забраненото вещество "трамадол".

"Ще продължа да се боря, за да се състезавам, ще продължа да карам, докато тялото и умът ми позволяват. Аз съм честен състезател, винаги съм бил", призна 32-годишният колумбиец на пресконференция.

Кинтана, който завърши шести в "Тур дьо Франс" 2022, преди да бъде дисквалифициран, каза, че не е направил нищо незаконно и винаги е спазвал правилата.

Употребата на "трамадол" е забранена от медицинската комисия на Международния колоездачен съюз заради страничните ефекти на лекарството, които включват замаяност, сънливост и загуба на внимание и не представлява нарушение на антидопинговите правила. "Трамадол" е силно болкоуспокояващо.

Кинтана ще пътува до Европа през февруари, за да започне преговори с различни отбори.

"Истината е, че все още нямам отбор. Аз съм колоездач, който все още е на разположение да носи фланелка и да дава най-доброто от себе си. Без съмнение моите успехи подкрепят това", допълни той.