Рекордьорът по титли от Откритото първенство на Австралия по тенис при мъжете - Новак Джокович коиментира пред медии успеха си с 3:0 сета над Андрей Рубльов в четвъртфиналите, както и представянето си до момента през 2023-а година в Тура. 

"Винаги опитвам да давам най-доброто от себе си, особено на турнирите от Големия шлем, защото на този етап от кариерата ми това са най-важните състезания. Но може да се каже, че има нещо специално тази година, да. Може да се каже, че е така заради контузията и случилото се преди година. Исках да се представя наистина добре. Засега имам перфектен актив в Аделаида и тук. Играя все по-добре и не мога да искам по-добра ситуация, в която да бъда“, сподели сърбинът.

"Трудно е да правя сравнения, защото съм щастлив да съм минал през доста успехи на Откритото първенство на Австралия. Последните два мача и начинът, по който победих силни съперници, са нещото, което искам. Това е послание към всичките ми противници, които останаха в схемата. С тази игра, разбира се, че увереността ми се увеличава, предвид обстоятелствата“, коментира още Джокович.

"Чувствам се добре на корта, все по-добре с напредването на турнира. Бил съм в подобна ситуация много пъти в живота и кариерата ми, а и не съм губил полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Надявам се да остане така“, заяви Новак Джокович. В полуфиналите той ще играе с дебютиращия в тази фаза на състезанието американец Томи Пол, който е номер 35 в света в момента.