ЦСКА 1948 победи с 2:1 сръбския Чукарички в приятелски двубой, игран в турския курорт Белек.

За "червените" това е втора победа в зимните проверки след 2:1 над германския Ханза Рощок и равенството 0:0 с грузинския Торпедо Кутаиси.

Футболистите на Тодор Янчев стигнаха до успеха с попадение в самия край на двубоя от новото попълнение Бирсент Карагерен. За бившия нападател на Локомотив Пловдив това бе първи гол с екипа на столичани.

Българите бяха по-добрият от двата състава през първото полувреме. Най-чистата възможност се откри пред централния защитник Елитон, чийто удар с глава след центриране от пряк свободен удар мина вдясно от страничната греда на Чукарички.

В края на първото полувреме Чукарички изравни играта и успя да поведе. Това се случи в 41-вата минута, когато Самюел Овусу си създаде добра ситуация на границата на наказателното поле и с диагонален удар с левия крак матира Даниел Наумов.

ЦСКА 1948 успя да отговори след началото на второто полувреме. В 48-мата минута Ивайло Чочев изпревари личния си пазач при едно центриране от ъглов удар и с глава изравни за 1:1.

След гола играта бе двуостра, но късметът се усмихна на страната на българския отбор. В 86-ата минута Бирсент Карагерен бе намерен от Алекс Колев в наказателното поле и на празна врата се разписа.

Следващата контрола на ЦСКА 1948 е в събота срещу казахстанския Аксу.