Световният шампион със състава на Аржентина и звезда на френския шампион Пари Сен Жермен - Лионел Меси води преговори за продължаване на договора си с клуба, съобщава L'Equipe. Страните остава да се споразумеят за някои подробности. Това е в разрез с това, което излезе вчера в медии в Испания, според които "Бълхата" е променил решението си и вече не иска да остава в гранда от френската столица.

Настоящият договор на носителя на рекордните седем отличия "Златна топка" изтича на 30-и юни.

След Мондиала в Катар се заговори, че Меси може да се завърне в Барселона през лятото. Каталунците в момента са в позиция за спечелване на титлата в Испания, а треньор е добрият приятел и бивш съотборник на Меси - Чави, което още повече може да наклони везните към преминаването на аржентинеца в Барселона. Меси е жалан и от саудитския Ал-Хилал. Наскоро излезе инфорамация, че арабите може да направят "Бълхата" най-скъпоплатеният спортист, предлагайки му договор от 330 милиона евро на сезон. Интер Маями също има интерес да подпише с нападателя, но Меси иска да играе за националния отбор на Аржентина поне до Копа Америка през 2024 г. и да поддържа форма в топ европейски клуб. 

35-годишният нападател е на път да счупи рекорда за голове в Шампионската лига, който се държи от нападателя на Ал Насър Кристиано Роналдо (140 попадения). Меси е втори със 129 гола.

Меси е в ПСЖ от август 2021 г. Порталът Transfermarkt оценява стойността на играча на 50 милиона евро.