26-кратният шампион на България Левски победи с 2:0 латвийския Рига на лагера си Дубай, който е част от подготовката за пролетния полусезон в Първа лига.

Двете попадения за "сините" отбеляза новото попълнение Рикардиньо. Преди 3 дни столичани отново играха с Рига, а тогава отново бразилецът бе в центъра на събитията с два гола.

Първата интересна ситуация се откри след само 60 секунди игра. Рикардиньо се пребори с бранител, след което центрира в наказателното поле, но Рихартс Матревич улови кълбото. В 8-ата минута Уелтон направи мощен пробив по левия фланг, справи се с бранител и шутира с десния крак, но право в ръцете на стража. 

В 11-ата минута Илиян Стефанов бе изведен сам срещу вратаря, който се намеси решително, отразявайки изстрела му. 

В 24-ата минута Микаел Суйсало опита да изненада Николай Михайлов с удар по земя, но стражът улови.

12 минути след това Галчев центрира в наказателното поле, а Уелтон свали топката. Стефанов и Рикардиньо не успяха да нанесат удар. Две минути по-късно играчите на Станимир Стоилов стигнаха до първия гол чрез бразилеца. Уелтон намери Илиян Стефанов, който не се забави и стреля силно по земя към далечния ъгъл, Матревич изби, но кълбото попадна в краката на Рикардиньо, който от близка дистанция заби своя трети гол от началото на подготовката.

Секунди преди края на първото полувреме Роналдо елиминира Музинга и с успоредно подаване потърси Уелтон, но бразилецът не успя да отправи добър удар и не затрудни Матревич.

В 53-ата минута "сините" направиха отлична атака, която завърши с удар на Асен Чандъров, който бе блокиран от бранител на Рига. Последва ъглов удар, след който Сундберг с глава прати топката опасно покрай вратата. 

Левски стигна до втори гол в 59-ата минута. Уелтон направи поредния си пробив, който този път завърши с нарушение пред наказателното поле. Филип Кръстев отправи удар, който Матревич не успя да избие добре, а Рикардиньо се възползва от това и вкара втория си гол в срещата. 

По-късно резервата Ивелин Попов шутира от близко разстояние, но топката профуча над целта.

В 78-ата минута Кендиш стреля технично, но не се наложи на Пламен Андреев да се намесва, тъй като топката прелетя на сантиметри от целта. Малко по-късно Хосе Кордоба допусна грешка, Дъглас Аурелио се възползва от нея, но ударът му бе отразен от стража на Левски.