Съюзът на европейските футболни асоциации (УЕФА) се интересува от завръщането на руските отбори в международните турнири, съобщи championat.com

Според източника представители на УЕФА са уверили Руския футболен съюз (РФС), че го смятат за член на европейското семейство. Отбелязва се, че първата стъпка в разрешаването на отношенията може да бъде връщането на младежки и женски отбори на международни турнири.

Срещата по завръщането на руснаците в турнирите се проведе на 24 януари. RFU съобщи , че страните са се споразумели за процедурата за по-нататъшно взаимодействие при връщането на руски отбори и клубове в международни състезания и са се съгласили да продължат контактите.

На 30 декември 2022 г. RFU създаде работна група, която трябва да проучи въпроса за преминаването от УЕФА към Азиатската конфедерация. В същото време УЕФА се противопоставя на желанието на Русия да напусне организацията.

На 28 февруари Международната футболна федерация (ФИФА) и УЕФА изключиха руски отбори и клубове от международни турнири. Отборите не играят в европейски турнири, а отборът на Русия загуби възможността да се бори за достигане до финалите на Световното първенство през 2022 г.