Контролната среща на Пирин Благоевград, която трябваше да се играе днес, а опонент трябваше да е ФК Скопие от Северна Македония, е отменена. Това съобщиха от клуба от Благоевград чрез своята фейсбук страница.

Информацията за промяната дойде само часове, след като привържениците на Пирин излязоха с позиция срещу планувания мач със ФК Скопие.

В нея те обясняват, че "е недопустимо да играем приятелски мач с ФК Скопие с оглед последните събития в РСМ. Ширещата се омраза към България, българщината и хората с българско самосъзнание там трябва да има своите последици. Нашите братя на Запад от нас трябва да разберат, че България и българите не са техен враг. Подмолното и лицемерно държание на граждани и институции в РСМ обаче трябва да бъде санкционирано. За това ние феновете да Пирин заставаме зад българите в РСМ в знак да солидарност и оглед на репресията, на която са подложени настояваме за анулиране на контролния мач".

Вместо ФК Скопие днес от 14 часа, на стадион "Христо Ботев", Пирин Благоевград ще играе контролна среща с отбора на Марек (Дупница).