Бившата лидерка в световната ранглиста - Виктория Азаренка се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис при жените. Представителката на Беларус, която е поставена под номер 24 в основната схема, победи с 6:4, 6:1 третата в света Джесика Пегула от САЩ в среща от четвъртфиналната фаза.

Мачът продължи час и 39 минути. Това беше трети успех за Азаренка над американката като двете изравниха баланса помежду си на по 3 победи.

В първия сет двукратната шампионка в този турнир Азаренка поведе с ранен пробив, който затвърди за 3:0 гейма. При 5:2 беларускинята имаше два сетбола, които пропусна, след което загуби подаването си, но в 10-я гейм направи нов пробив, за да затвори първата част.

Вторият сет започна отново силно за тенисистката от Беларус. Тя проби и поведе с 2:0 гейма, след което отново допусна да загуби своя сервис. Това не я сломи и Азаренка направи серия от 4 поредни гейма, с което затвори сета и мача в своя полза.

На полуфиналите тя ще играе с шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина от Казахстан, която победи Йелена Остапенко в друг четвъртфинал.