Лидерът в Английската висша лига - Арсенал купи защитника на италианския Специя - Якоб Кивиор за сумата от 25 милиона евро.

22-годишният национал на Полша беше съотборник на родния национал Петко Христов в тима от Серия "А". За тима на своята родина Кивиор игра и на Мондиала в Катар. Той има общо 9 срещи за "дружина полска", от които 4 на Световното първенство.

Кивиор подписа "дългосрочен договор" с "артилеристите", съобщават от клуба.

"Доволни сме, че завършихме трансфера на Якуб Кивиор. Той е млад и талантлив футболист, който следим от известно време. Чакаме с нетърпение да започнем работа с него и да се грижим за неговото израстване. Приветстваме го с добре дошъл в Арсенал", заяви Едуардо Гаспар, спортен директор на лондончани.

"Якуб е поливалентен защитник, който показа отлични качества в Специя и с националния отбор. Той ще заздрави допълнително защитата ни и го приветстваме в нашето семейство", добави треньорът Микел Артета.

Според специализирания сайт за слухове, цени на футболисти и трансфери - Transfermarkt.com, цената на Кивиор в момента е 8 милиона евро.