Треньорите Пол Тейт и Лейтън Бейнс ще водят отбора на Евертън, докато бъде назначен нов мениджър на мястото на уволнения в понеделник Франк Лампард, съобщиха официално от английския клуб в официална позиция.

"Ангажиментът и отдадеността на Франк и екипа му бяха безупречни по време на престоя им в клуба, но последните резултати и актуалната позиция на отбора в класирането ни накараха да вземем трудното решение. Желаем на Франк и екипа му успех в бъдещата им работа", написаха от Евъртън.

"Клубът стартира процедура по осигуряването на нов мениджър и ще ви дадем новини, когато има такива", добавиха още в съобщението от клуба.

Ръководството на Евъртън уволни досегашния мениджър на клуба Франк Лампард заради неубедителното представяне на "карамелите" във Висшата лига. Тимът се намита на 19-а позиция с актив от 15 точки, постигнати от 3 победи, 6 равенства и 11 поражения в 20 срещи този сезон. За последно отборът падна с 0:2 от Уест Хем, което е трето поредно поражение.

Заедно с Лампард отбора напускат асистентите му Джо Едуърдс, Пол Клемънт, Ашли Коул и Крис Джоунс. Алън Кели ще продължи да бъде треньор на вратарите.