Българският талант Александър Толев (ТК "Локомотив", гр.Пловдив) се класира за втория кръг при юношите на най-силния международен турнир по тенис до 14 г. "Малките асове", който се провежда в Тарб, Франция, съобщи Българска федерация по тенис.

Толев победи в първата си среща Изиан Ахмад от САЩ с 6:3, 7:5. Във втория кръг родната ракета ще играе срещу Моис Куаме от Франция.

Калоян Шиков (ТК "ДМ Тенис", гр.Стара Загора) ще стартира утре участието в основната схема с мач срещу №16 в схемата Емилио Камачо от Еквадор. Шиков вече записа две победи в квалификациите.

При девойките от Брияна Иванова (ТК "Некст Джен", София) отстъпи в драматичен мач с 5:7, 7:6(5), 6:7(2) от поставената под 12 Сара Оливешова от Чехия.

В турнира на двойки при юношите Толев и Шиков загубиха с 3:6, 3:6 от поставените под №6 Томаш Крейчи и Якуб Куши от Чехия.

Днес участието в турнира на двойки при девойките ще започнат Елеонора Тонева (ТК "15:40", гр.София) и Брияна Иванова. Българките ще играят срещу Луиза Бевиз от Унгария и Елиса Рохрбач от Франция.

Треньори на българчетата на турнира са Петър Атанасов и Димо Толев.