Българската тенисистка Росица Денчева стигна осминафиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис за юноши и девойки до 18 години.

15-годишната ни състезателка победи американката Тейтъм Евънс с 6:2, 6:2 в среща от втория кръг на надпреварата при девойките.

Първият сет започна с размяна на пробиви, след което 885-ата в света при жените Евънс взе своето подаване и имаше шанс да поведе с 3:1, но българката съумя да запази подаването си и да изравни за 2:2 след което направи серия от 5 поредни гейма. Това й помогна да спечели с 6:2 първия сет и да пробие на старта на втория.

Евънс спря серията, с пробив, след което спечели своето подаване за 1:2, но това бяха и послендите спечелени геймове от нея, след което Денчева направи нова серия от 5 поредни, за да затвори мача за час и 17 минути игра.

В среща за място на 1/4-финалите българката ще срещне осмата поставета и 292-а в света при жените Мира Андреева от Русия, която няма загубен сет до момента в турнира. В същото положение е и Денчева, която на старта елиминира финалистката от Уимбълдън - Пана Удвърди от Унгария.