Васил Евтимов, който е старши треньор на Черноморец (Бургас), беше много доволен след успеха с 93:83 точки над тима на Балкан (Ботевград) в среща от 17-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

“Това е най-доброто ни първо полувреме през сезона. Преди мача казах, че ако пазим и се борим, ще победим. Страшно доволен съм от всичко друго, освен от това, че ни взеха борбата. Изиграхме фантастично първо полувреме с 60 отбелязани точки. Това е баскетболът - когато се раздават, играят един за друг и си подават. Баскетболистите ми играха като отбор. Сега въпросът е дали ще можем да повторим това нещо след две седмици. Хубавото е, че сме домакини", заяви Евтимов и продължи за следващия мач на тима, който е срещу ЦСКА на 4-и февруари в среща от 19-я кръг на НБЛ.

"ЦСКА ни победи с доста голяма разлика в първия мач и искам да вземем реванш от тях. Имаме само две победи като гости, но ни остават още доста мачове. Надявам се мачовете срещу Берое и Ямбол да ги вземем, защото ще са много важни за класирането. Един добър отбор трябва да играе добре и вкъщи, и навън. Страшно съм доволен от момчетата, поздравявам ги. Поздравявам и отбора на Балкан. Ние играем много силно срещу тях, още откакто поех поста старши треньор на Черноморец. Моята първа победа беше срещу Балкан в Ботевград.

Ще се подготвим за ЦСКА. В никакъв случай няма да подценяваме абсолютно никой до края на сезона. Мачът с Левски по подценихме, защото Алън Арнет не игра. Брендън Йънг се завръща, в ЦСКА го очакват. Той обаче не е играл от септември, което е доста време", допълни още Евтимов.