Рекордьорът по титли от Austrelian Open - Новак Джокович от Сърбия беше много доволен след категоричния успех над представителя на домакините и поставен под номер 22 - Алекс де Минор в среща от осминафиналите на Откритото първенство на Австралия.

Носителят на 9 титли от турнира победи с 6:2, 6:1, 6:2, с което стигна "Топ 8" в любимото си състезание, на което през 2022-а не беше допуснат, защото не се ваксинира за коронавирус.

"Това определено беше най-добрият ми мач от началото на годината. Другата добра новина е, че не изпитвах никаква болка в крака си", сподели световния номер 5 след успеха.

"Напредвам постепенно и се концентрирам единствено върху утрешния ден. Днес не изпитвах никаква болка и почти през целия мач се движех напълно свободно по корта, което категорично показва, че съм на прав път. Не приемам нищо за даденост, но днешното представяне ми дава увереност, че мога да си тръгна от Мелбърн като шампион. Не знам в какво състояние ще бъда утре, но днес се чувствам фантастично", заяви щастливият победител.

"Преди шест дни дори не мислех, че мога да спечеля титлата. Напълно искрен съм. Исках просто да изляза на корта и да покажа най-доброто от себе си, но днешният мач променя всичко", категоричен беше Джокович.

На 1/4-финалите поставеният под номер 4 в схемата ще се изправи срещу 5-я - Андрей Рубльов от Русия.