Актуалният български футболен шампион Лудогорец излезе с позиция на официалния си сайт и в социалните мрежи относно даденото интервю на бившия футболист на тима - Фабио Ешпиньо в Португалия.

В него той говори за годините в България като едно от изказванията му е: "Виждах българи как слагат вода, вместо да уринират в допинг тестовете. Направих същото. Лекарят ми каза: "Хидратиран си, но следващия път поне сложи топла вода". По този повод от клуба от Разград обясняват, че бившият халф на "орлите" визира тестове за хидратация, а не манипулирани проби за допинг.

"По повод тиражираното интервю с бившия халф на Лудогорец Фабио Ешпиньо Ви информираме, че смехотворните и преднамерени твърдения за манипулирани проби за допинг от български играчи се касае за неточен или умишлено сгрешен превод. Играчът, който остави следа в отбора с първото историческо участие в групите на Шампионската лига, говори в интервюто за тестове за хидратация, които се правят вече регулярно в доста български клубове, а от по-отдавна в топ отборите в Европа. Този тип тестове се правят често преди тренировка и винаги преди мач с цел да се установи степента на хидратираност на състезателите. На ръководството на Клуба са известни случаи, в които играчи са опитвали да заблудят медицинския щаб, че са хидратирани, слагайки вода в урината си и по този начин да избегнат глоби по вътрешен правилник. В случая Ешпиньо в смехотворна форма описва, че някои са наливали студена вода и са станали за смях пред доктора.

Интервюто на Ешпиньо е достъпно и всеки, който владее португалски и държи на обективната истина, може да го прочете в оригинал. 

Съветваме медиите да прекратят тиражирането на откровено невярна информация в противен случай Лудогорец ще предприеме незабавни действия и ще потърси по съдебен ред отговорност от виновните лица.

А иначе като редовен участник в евротурнирите Лудогорец е под постоянен мониторинг от УЕФА и стриктен контрол за вземане на забранени вещества", написаха от клуба.