Английският гранд Манчестър Юнайтед ще се опита да си осигури услугите на бразилския мегаталант Витор Рок. 17-годишният играч е обект на интерес и от страна на френския шампион Пари Сен Жермен.

Рок е играч на Атлетико (Паранаензе). Откакто стана част от тима през април 2022-а година, футболистът изигра 36 мача, в които отбеляза 7 гола и подаде за други три. Преди това той защитаваше цветовете на Крузейро, но настоящия му клуб брои 4 милиона и 700 евро за правата му.

Централният нападател е национал и на Бразилия в отбора до 20 години като има 3 гола в 6 мача за "селесао".

Италианските медии пишат, че именно "червените дяволи" са фаворити за подписа на Рок, но според слухове ПСЖ са най-вероятните нови притежатели на правата му.

При трансфер, то който и да е от двата гранда трябва да плати освобождаваща клауза, която е в размер на 52.5 милиона паунда или 60 милиона евро, за да притежава играча.

Припомняме, че в началото на декември Реал (Мадрид) договори дриг бразилски супер талант - Ендрик. За 16-годишния футболист бяха платени 60 милиона евро на Палмейрас и още 12 милиона, под формата на бонуси.