Водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек обясни, че е изпитвала огромно напрежение през последните две седмици. По-рано днес тя загуби в 1/8-финалите на Australian Open след 4:6, 4:6 от шампионката на "Уимбълдън" Елена Рибакина. Полякинята сподели, че не е очаквала слабото ѝ представяне на в Лондон миналата година да създаде прецедент за това как тя ще се възстанови след поражението сега.

"Със сигурност последните две седмици бяха доста трудни за мен. Днес почувствах, че нямам толкова сили в себе си, за да се боря повече. Имах чувството, че направих крачка назад по отношение на начина, по който подхождам към тези турнири. Може би исках прекалено силно да постигна успех. Ще се опитам да се отпусна малко. Чувствах напрежение и усещах, че не искам да загубя вместо да искам да спечеля. Така че това е основата, върху която трябва да се съсредоточа през следващите няколко седмици", каза тя.

"Просто изхабих твърде много енергия преди началото и в първите дни на турнира, за да се притеснявам. Това е различен период от време за мен. Преди САЩ можех някак да го очаквам, защото играх доста слабо на турнирите в Торонто и Синсинати. Това ми помогна да се пренастроя и просто да започна Откритото първенство на САЩ без да очаквам много от себе си. Тук бе различно, така че изобщо не свързвам двете неща. Не мога да сравнявам тази ситуация и със загубата ми на "Уимбълдън", допълни Швьонтек.