С играта, която в момента Манчестър Сити показва, нямаме шансове за титлата във Висшата лига. Това заяви пред The Guardian мениджърът на шампиона на Англия Хосеп Гуардиола.

Той направи съпоставка между тима на Барселона, част от който бе той, и който между 1990 и 1994 година спечели титлата в Испания четири пъти и отбора на Манчестър Сити, който за пет години стигна четири пъти до титлата във Висшата лига.

"Като играч спечелих четири поредни титли на Испания – коментира той. – В следващите два сезона нещата бяха напълно различни. В тима нямаше глад за успехи. Прекалено много шансове давахме на Реал. Заради това и разбирам напълно в момента играчите ми в Манчестър Сити. Тук съм точно заради това, да ги мотивирам. Ръководството на клуба е напълно наясно с това“.

Гуардиола коментира и бъдещето си в клуба.

"Желанието ме е да бъда в Манчестър Сити, но няма как да остана, ако изпусна положението в отбора – каза специалистът. – Втори сме в класирането и не изоставаме от Арсенал с 25 точки. Все още сме тук. Има да се разиграват още 57 точки. Нужна е, обаче, промяна. С играта, която в момента показваме, нямаме шансове за титлата. Трябава максимално бързо да се върнем на правилния път. Головете, които допуснахме срещу Ливърпул и Манчестър Юнайтед са неприемливи“.

Тимът на Манчестър Сити е втори във временното класиране във Висшата лига на Англия, като изостава с 5 точки от лидера Арсенал. В последните шест мача Манчестър Сити загуби 8 точки.