Ювентус ще обжалва наказанието, което му бе наложено късно вчера заради финансови нарушения по време на предишното ръководство. Федералният апелативен съд реши да отнеме 15 точки от актива на "бианконерите", въпреки че прокурорът към италианската футболна федерация - Джузепе Кине, първоначално поиска санкцията да бъде отнемане на 9 точки.

Ювентус има срок от 30 дни, в който да обжалва въпросното решение на съда пред Спортния гаранционен съвет към Италианския олимпийски комитет, най-висшата спортна съдебна инстанция в страната.

"Днешното решение на Федералния апелативен съд представлява несправедливо отношение към Ювентус и неговите директори в сравнение с всички останали клубове. Внимателно ще прочетем какви са мотивите на съда, преди да внесем обжалване пред Спортния гаранционен съвет. Искаме да напомним, че Ювентус и директорите на клуба са обвинени в нарушение на правило, което няма нищо общо със спорта и това вече бе доказано. Смятаме, че това решение е явна несправедливост към клуба и милионите му фенове, и вярваме, че тя ще бъде поправена на следващото съдебно ниво", пише в официалното изявление.

Спортният гаранционен съвет няма правомощията да отмени наказанието, а може единствено да върне делото за преразглеждане във Федералния апелативен съд.