Грандовете Барселона и Реал Мадрид подновяват днес участието си в турнира за Купата на Краля. Каталунците гостуват на третодивизионния Сеута, докато мадридчани имат визита на "Ещадио де ла Серамика" и Виляреал.

Барселона и Реал Мадрид се върнаха от Саудитска Арабия, където през миналата седмица играха полуфинал и финал за Суперкупата на Испания, която в крайна сметка бе спечелена от "червено-сините“ с 3:1.

Сеута - Барселона започва в 21:00 часа и ще се проведе на ст. "Алфонсо Мурубе“. "Каталунците“ отстраниха отбора на Интерсити с 3:4 след продължения, за да се класират за тази фаза. Барса има 4 победи в последните си пет официални мача и са допуснали 7 гола в този период. Сеута, който заема последното 20-то място в третия ешалон на испанския футбол, отстрани отборите на Утрера (0:1), Ибиза (3:2) и Елче (1:0), за да се класират на осминафинал. Играчите на Хосе Хуан Ромеро имат само една победа в последните си пет мача от първенството.

От 22:00 часа започва последният осминафинал между елитните тимове на Виляреал и Реал Мадрид. Двата отбора играха един срещу друг в началото на годината, като "жълтата подводница“ победи столичани с 2:1 в мач от Ла Лига. Възпитаниците на Кике Сетиен отстраниха Сант Амалия (0:9), Гуихуело (1:2 след продължения) и Картагена (1:5), за да стигнат до тази фаза.

Футболистите на Карло Анчелоти победиха отбора на Касерено (0:1) до този момент в Купата на Краля. "Белия балет“ има две победи в последните си пет мача от Ла Лига. Столичани имат само една победа в последните си пет мача с Виляреал, а за последно двата тима се срещнаха за Купата през 1999-та, когато Реал печели с 0:2.