Кикбоксът на крачка от участие на Игрите в Лос Анжелис през 2028 г. след като Американския Олимпийски Комитет прие официално спорта.

След десетилетия упорита работа и всеотдайност, американският кикбокс е приет като призната спортна организация (RSO) от Американския олимпийски комитет (AOC). Това е поредната положителна стъпка за влизането на бойния спорт в програмата на Игрите в Лос Анжелис пред 20228 година.

Американския олимпийски комитет (AOC) прие официално за свои членове пет спортни организации. Това са кикбокса, муай тая, крикета, лакроса и мажоретния спорт. Статутът на новоприетите членове влиза в сила незабавно.

"Благодарим на президента на USA Kickboxing, Роб Збилски, WAKO IF и целия екип на USA Kickboxing за тяхната помощ да се случи това и за това, че вложиха безброй часове работа, за да получат това приемане.“

Това е голяма новина за спорта кикбокс, който в момента е на мониторинг към Международния олимпийски комитет.

До момента 31 държави членки на Международната федерация по Кикбокс ВАКО са признати от техните министерства и олимпийски комитети.

Днес ръководството на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай входира официално писмо в Българския Олимпийски Комитет и Министерството на младежта и спорта. То е насочено към признаването и приемането на бойния спорт като член и на родната организация БОК.