Отборът на Левски загуби 2:3 от лидера в първенството на Кувейт Ал Кувейт във втората си контрола по време на зимната подготовка в Дубай. След срещата наставникът на "сините" Станимир Стоилов коментира, че въпреки аванса на полувремето, той не е останал доволен от играта на тима си и през първата част.

"Играхме бавно без динамика и скорост. Умората явно ни дойде повече, но трябва да се прояви характер в такъв момент. Липсваше ни агресия и динамика. С оглед на периода, в който се намираме, можем да потърсим оправдания", каза Стоилов.

"Завършихме цикъл от тежки двуразови тренировки. Ще имаме ден и половина почивка, за да се освежим и да продължим със следващия етап от подготовката", добави той.

"Новите се стараят много. Имахме точни идеи кой колко да играе точно, за да не прекаляваме с натоварванията. Играчите, които са изостанали с подготовката играха по-малко. От тук нататък ще започнем лека полека да избистряме състава. Кристиан Димитров, Асен Чандъров, Рикардиньо се стараят. Трябва да подобрят динамиката, бързината на мислене."

"По принцип наши юноши, които са били в нашия клуб, винаги са добре дошли. Ако имаме единомислие по финансовите параметри, всеки един наш юноша е добре дошъл", каза той относно евентуално завръщане на Станислав Иванов на "Герена".

"Има интерес към наши играчи. Вече целият клуб трябва да прецени дали да се продават. Цените са доста сериозни", каза още той.

Все пак Станимир Стоилов каза, че подготовката на тима му върви добре и по думите му е важно Левски да набира скорост в следващите контроли заради липсата в днешния мач на динамика и скорост в играта.