Старши треньорът на националния ни отбор за жени Борислав Георгиев изрази задоволството си от формата, желанието и старанието, които показват състезателките от началото на подготовката си. Боксьорките ни са на лагер в "Дианабад“, където се готвят под наставленията на младия специалист и Роман Цветков. Подготовка от миналата седмица стартираха Севда Асенова, Златислава Чуканова, Венелина Поптолева, Станимира Петрова, Светлана Каменова и Аслъхан Мехмедова.

"Изключително доволен съм от всички момичета, предвид че тренировките са много тежки. Сутрин тренираме по два часа, два часа и половина, правим сила, обемни кросове по 10 километра, ходим три пъти в седмицата на кондиционни тренировки в НСА, следобед правим не по-малко от 18 рунда. В отбора има страхотна атмосфера и засега всичко върви много добре. Надявам се да продължи така до световното и олимпийската квалификация. Амбицирани са момичетата, единствено Севда Асенова имаше малък проблем с коляното след тренировка в Русе. Направиха ѝ ядрено-магнитен резонанс. Слава богу всичко е наред, тя започна малко по-късно, но е достатъчно опитна, така че бързо ще влезе в ритъм“, коментира Георгиев.

Той допълни, че всичко което е поискал от федерацията, е било осигурено на 100 процента, за да могат националките да се чувстват обезпечени и да мислят само за спечелване на медали през март от Световното, както и на квоти през лятото от Европейските игри.

"Ще участваме с най-доброто в Полша през лятото. Планираме там да бъдем с четири момичета, а на световното да бъдем с шест. Това е елитът на женския ни бокс, като всяка от тях може да донесе медал от световното и квота от Игрите. Високи са ни амбициите, но и потенциалът е наличен, така че трябва да се справим. Отборът е сплотен, по цял ден сме заедно, работим концентрирано, имаме общи цели, така че всичко зависи от нас“, каза още Георгиев. Първият голям тест пред националките ни ще бъде Купа "Странджа“ през февруари.