Доскорошният български баскетболен национал Дий Бост ще продължи кариерата си във Франция, като ще играе за тима на АСВЕЛ Лион-Вильорбан, съобщиха от клуба.

33-годишният Бост се е обвързал с АСВЕЛ Лион-Вильорбан до края на сезона. Той ще трябва да помогне на френския тим  както във френското първенство, където заема осмо място в класирането, така и в Евролигата, където е на последната 18-а позиция.

За последно 189-сантиметровият Бост игра за тима на турския Галатасарай, с който постигна по 11,1 точки, 2,3 борби и 5,4 асистенции средно на мач.

В кариерата си Дий Бост е играл за черногорския Будучност, венецуелския Тротамундос де Карабобо, турските Трабзонспор и Галатасарай, полския Жельона Гура, френските Монако и Страсбург, литовския Жалгирис Каунас, руския Химки, както и за американския Айдахо Стемпейд в Лигата за развитие към НБА.

С Монако той печели турнира Еврокъп през 2021 година, както и купата на Лигата във Франция през 2017 година, а през 2018 година взима и купата на Франция със Страсбург. С отборите на Жельона Гура и Будучност той става шампион на Полша и Черна гора, като през 2016 година е обявен и за МВП на финалите в полското първенство.

За националния отбор на България Бост игра между 2016 и 2022 година.