Григор Димитров ще играе изцяло в Европа през февруари. Това стана ясно, след като организаторите на турнира от АТР 500 в Ротердам обявиха списъка на всички заявени тенисисти. 

За най-добрият български тенисист, участието в нидерландския град е специално. Именно в Ротердам през 2009 г. той дебютира в Тура, а през 2018 г. игра финал. Това е последният за момента финал в кариерата на Димитров. 

Участието в Ротердам означава, че в програмата на Димитров е настъпила изненадваща промяна. През ноември 2022 г. организаторите на турнира в Делрей Бийч обявиха българина като един от участниците в надпреварата през февруари 2023 г. Американската надпревара и тази в нидерландския град се провеждат в рамките на една и съща седмица (13-19 февруари).

Така Григор Димитров ще играе в Европа на турнири в зала в три поредни седмици. Седмица преди участието си в Ротердам, българският тенисист ще се изявява на АТР 250 във френския град Монпелие (6-12 февруари). След това в периода 20-26 февруари е турнирът в Марсилия, където категорията също е АТР 250.

За момента няма яснота дали Димитров ще играе в някой от турнирите от АТР 500 в края на февруари и началото на март, които ще се проведат в Дубай и Акапулко. За месец март българинът е заявил участие на "Мастърс" турнирите в Индиън Уелс и Маями.