Йосиф Миладинов, който е една от звездите в родното плуване заяви днес, че няма да тренира повече в Швейцария, а ще се подготвя централизирано само с националния отбор под ръководството на Кристиян Минковски за европейски, световни първенства и покриване на олимпийски норматив.

Още в края на миналата година елитният плувец сподели, че след разочароващите резултати трябва да направи крачка към голяма промяна. Днес той разкри, че доста дълго е мислил какво да направи и се надява да се върне там, където е бил. Минковски сподели, че е работил с Йосиф много години и е сигурен, че той ще успее.

Междувременно националният селекционер по плуване Кристиян Минковски и националната щафета мъже на 4х200 м кроул получиха наградите за треньор и отбор на месец декември за 2022-а година. 

На церемонията присъстваха председателят на федерацията Георги Аврамчев и генералният секретар Димитър Бобев, както и Йосиф Миладинов.

Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев записаха имената си в историята на родното плуване, след като за първи път българска щафета се класира за финал на Световно първенство. Големият успех на четиримата в Мелбърн, Австралия миналия месец им донесе категорична победа в анкетата на пресклуб "България“ сред спортните редакции – 23 от общо 25 гласа. С 2 гласа след плувците е ПФК ЦСКА-София – лидер във временното класиране след есенния полусезон в efbet Лига.

Сред треньорите Кристиян Минковски води с 20 гласа, следван от старши треньора на ЦСКА Саша Илич /3 гласа/ и старши треньора на БК Рилски спортист Людмил Хаджисотиров /2 гласа/.