Феновете на футбола тази вечер ще имат доста натоварена програма, тъй като предстоят три големи дербита в Европа. Две от тях за двубои между най-сериозните съперници в две от столиците на Стария континент.

Началото ще бъде поставено в 19:30 часа, когато Тотнъм приема Арсенал в дербито на Северен Лондон. Двубоят от 20 кръг е важен и за двата отбора. При успех "артилеристите“ ще се откъснат на върха на класирането на Висшата лига с осем точки аванс пред втория Манчестър Сити. "Шпорите“ обаче се нуждаят от победа, за да се завърнат в "Топ 4“ на класирането.

Само половин час по-късно започва голямото дерби на Лисабон между Бенфика и Спортинг. Двубоят е от 16 кръг на Лига Португал. "Орлите“ са лидер в класирането с 40 точки, на три пред Брага, който е с мач повече. "Лъвовете“, са четвърти с 28 точки, на пет зад третия Порто.

Големият мач между Реал (Мадрид) и Барселона за Суперкупата на Испания започна в 21:00 часа. Срещата ще се проведе в саудитската столица Рияд. Каталунците, които са лидер в класирането на Примера дивисион с три точки повече от "белия балет“, ще опитат да вземат реванш за загубата си от Кралския клуб с 1:3 в Ел Класико на 16 октомври.