Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ Саманта Стоусър обяви, че ще се оттегли от спорта след Откритото първенство на Австралия този месец, 21 години след първото ѝ участие на надпреварата в Мелбърн.

Австралийката победи Серина Уилямс във финала на US Open през 2011 година и стана вицешампион на "Ролан Гарос" година по-рано. Тя постигна по-големи успехи на двойки, спечелвайки 4 титли от Големия шлем и 3 на смесени двойки.

"Чувствам се толкова щастлива и благодарна, че имам възможността да завърша кариерата си на моя любим турнир, моят домашен турнир, пред моите австралийски фенове, приятели и семейство", написа тя в Инстаграм.

"Очаквам с нетърпение да изляза на корта за последен път пред моите невероятни фенове, които са причината да играя и да се насладя на това прекрасно пътешествие за последен път", добави Стоусър.

Състезателката ще играе двойки на Откритото първенство на Австралия от 16 до 29 януари заедно с французойката Ализе Корне, както и при смесените двойки със своя сънародник Матю Ебдън.