Лионел Скалони (на снимката), който изведе състава на Аржентина до световната титла на Мондиала в Катар, е сред фаворитите за спечелване на наградата за най-добър треньор на изминалия сезон.

При връчването на тазгодишната награда ще се вземе предвид не само изминалия сезон 2021/2022 г., но и Световното първенство в Катар, провело се между 20-и ноември и 18-и декември.

Сред останалите номинирани са наставника на световния вицешампион Франция - Дидие Дешан, треньорът на испанския шампион Реал (Мадрид) - Карло Анчелоти, както и този на победителя за изминалия сезон в Премиър Лийг - Манчестър (Сити) - Хосеп Гуардиола.

Треньорът Уалид Регради, извел Мароко до четвъртото място на Световното първенство в Катар, което е рекорд за африкански национален тим, е другият номиниран за наградата.

Между 12-и януари и 3-и февруари ще бъде отворено гласуването, като победителят ще бъде обявен на церемонията "The Best FIFA Football Awards“, която ще се състои на 27-и февруари. На нея ще бъдат връчени награди в 11 категории.