Станаха ясни имената на 14-те футболисти, които са финалисти за наградата "The Best“ на Световната футболна централа - ФИФА, която се връчва на най-добрия футболист за изминалия сезон.

При връчването на тазгодишната награда ще се вземе предвид не само изминалия сезон 2021/2022 г., но и Световното първенство в Катар, провело се между 20-и ноември и 18-и декември.

Между 12-и януари и 3-и февруари ще бъде отворено гласуването, като победителят ще бъде обявен на церемонията "The Best FIFA Football Awards“, която ще се състои на 27-и февруари. На нея ще бъдат връчени награди в 11 категории. 

Фаворити за нагарадата са световният шампион със състава на Аржентина - Лионел Меси, който беше избран и за най-полезен играч на Мондиала в Катар, голмайсторът от Световното - Килиан Мбапе, както и полследният носител на отличието "Златна топка" - Карим Бензема.

Сред избраните има по три футболисти на шампионите на Англия - Манчестър (Сити) и Франция - Пари Сен Жермен. По двама имат шампионите на Германия - Байерн (Мюнхен) и на Испания - Реал (Мадрид). Английският гранд Ливъпрул също има двама, защото се брои престоя на Садио Мане при "мърсисайдци".

Ето и списъка с номинираните играчи за наградата за най-добър футболист на ФИФА:

Хулиан Алварес - Манчестър (Сити)/Аржентина

Джуд Белингам - Борусия (Дортмунд)/Англия

Карим Бензема - Реал (Мадрид)/Франция

Кевин де Бройне - Манчестър (Сити)/Белгия

Ерлинг Холанд - Манчестър (Сити)/Норвегия

Ашраф Хакими - Пари Сен Жермен/Мароко

Винисиус Жуниор - Реал (Мадрид)/Бразилия

Роберт Левандовски - Байерн (Мюнхен), Барселона/Полша 

Садио Мане - Ливърпул, Байерн (Мюнхен)/Сенегал

Килиан Мбапе - Пари Сен Жермен/Франция

Лионел Меси - Пари Сен Жермен/Аржентина

Лука Модрич - Реал (Мадрид)/Хърватия

Неймар - Пари Сен Жермен/Бразилия

Мохамед Салах - Ливърпул/Египет