Отборът на Реал Мадрид постигна трудна победа срещу Валенсия в първия полуфинал за Суперкупата на Испания. Носителят на трофея отново ще бъде определен с турнир и отново в Саудитска Арабия.

В редовното време първия полуфинал Реал Мадрид и Валенсия завършиха 1:1, след като играчите на Карло Анчелоти поведоха с гол на Карим Бензема от дузпа в 39-ата минута, а “прилепите" изравниха чрез Самуел Лино в 46-ата. 

За носителят на "Златната топка“ за миналата година голът във вратата на Валенсия беше шесто попадение в мач за Суперкупата на Испания и така Бензема изравни легендата на българския футбол Христо Стоичков, който също има шест гола за Суперкупата с екипа на Барселона.

Двата отбора не успяха да решат срещата в редовното време. В продълженията голове също не паднаха, а при дузпите Карим Бензема, Лука Модрич, Тони Кроос и Марко Асинсио успяха да реализират, докато за Валенсия Ерай Джумерт и Хосе Гая пропуснаха, което класира Реал Мадрид на финала в неделя и играчите на Карло Анчелоти ще имат възможност да защитават трофея си от миналата година.