Инвестиционната компания Qatar Sports Investments (QSI), която притежава френския клуб Пари Сен Жермен, иска да купи един от клубовете в английската Висша лига, съобщава Bloomberg, позовавайки се на източник, близък до преговорите.

Според агенцията Манчестър Юнайтед и Ливърпул са приоритетните опции , като са проведени дискусии и с председателя на Тотнъм Хотспър Даниел Леви. Собствениците на QSI обмислят както варианта за обратно изкупуване на пълния пакет от акции, така и придобиването на малък дял в един от отборите.

Правилата на Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) забраняват на клубове, принадлежащи към една и съща група компании, да участват в едно и също състезание. Въпреки това отборите имат право да се състезават, ако собственикът притежава основен дял в един от тях и малък дял в другия.

На 12 декември 2022 г. стана известно , че семейството на американските предприемачи Глейзър, които притежават Манчестър Юнайтед, иска да продаде клуба през 2023 г. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм изяви желание да купи част от акциите на отбора. 

Ливърпул беше обявен за продажба и от американската компания Fenway Sports Group (FSG) заради провала на идеята за Суперлигата.