Спортист номер 1 на България за 2022-а година - Александър Везенков, и неговият Олимпиакос гостуват днес на френския Монако в среща от редовния сезон на най-престижния европейски клубен баскетболен турнир за мъже - Евролига.

Двата тима са сред лидерите в надпреварата като имат по 11 успеха и 6 поражения до момента, "елините" обаче са с по-добри точкови показатели и са първи в подреждането.

В предходния мач между тях този сезон, състоял се в Гърция на 27-и октомври 2022-а година, до успех стигат именно "монегаските" с 81:76 точки.

В преките двубои между двата тима до момента в историята води Олимпиакос с 5 успеха срещу 4 за Монако. Французите обаче са един от най-добре представящите се тимове като домакин, регистрирайки 6 победи и само 2 загуби този сезон в Евролигата.

Звездата на гостите - Александър Везенков се очаква да стартира в титулярния състав. Той се възстанови от контузия, а през уикенда беше един от основните точконосители за състава на Йоргос Барцокас при успеха над АЕК със 111:71 точки като домакин в среща от 11-ия кръг на първенството на Гърция по баскетбол.

За Монако единствен отсъстващ ще бъде американецът Джордън Лойд, който има контузия в рамото, а при гърците няма проблеми с контузени или наказани играчи.

Срещата Монако - Олимпиакос ще започне в 20:00 часа българско време в зала "Сал Гастон Медсен“.