Бившият национален селекционер по баскетбол при мъжете - Любомир Минчев е новият старши треньор на баскетболния Спартак (Плевен). Новината потвърдиха от клуба в социалните мрежи. Като помощник-треньор остава досегашният наставник Тодор Тодоров. Мястото си в щаба на плевенчани запазва и Марин Яцински, който е кондиционен треньор.

Баскетболният Спартак (Плевен) остана без треньорски щаб след освобождаването на доскорошния наставник Тодор Тодоров и неговия помощник Галин Стоянов. Това стана факт след загубата на плевенчани от Берое с 81:97 в среща от 14-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

Любомир Минчев за последно водеше косовския Трепча, но в края на 2022-а година се раздели с тима и се завърна в България.

Кариерата му в родното първенство е свързана с 4 тима, на които той е бил треньор - Левски, Лукойл (Академик), Черно море и Берое.

Дебютът на Минчев начело на Спартак (Плевен) се очаква да бъде още тази събота когато плевенчани гостуват на Черноморец в среща от 15-ия кръг на Националната баскетболна лига.